Kvinde og barn tegner
Artikel

Tegnelege for store og små

”Kan du tegne?”. Det spørgsmål svarer mange nej til, men faktisk kan vi alle sammen tegne. Måske ikke så det ligner noget fra vores omgivelser, men det er langt fra det eneste tegnekunsten handler om. At kunne tegne kan bl.a. også handle om at koncentrere sig, at farvesammensætte, at observere, at træffe valg og ikke mindst at være fantasifuld.

Artiklen er udgivet på www.hjemmeunger.dk.

Her på siden finder du en bunke idéer til forskellige tegnelege, I kan lave sammen i familien. Nogle af legene kender I måske allerede, mens andre vil være nye for jer. De er gode at hive frem på en regnvejrsdag, til et selskab eller på en lang togtur. Legenes sværhedsgrad kan justeres efter deltagernes alder, så alle kan være med.

Legene her handler ikke om at lære at tegne på en bestemt måde eller om at tegne naturalistisk, så det ligner omgivelserne. De handler om at bruge tegning som en måde at være sammen på og/eller slappe af med sig selv på (i øvrigt en alternativ form for underholdning til fx at se film på iPaden). Og ikke mindst handler de om at øve sig i at være kreativ.

Det skal I bruge: Papir og penne/tuscher/blyanter.

IDÉER TIL SJOV MED AT TEGNE

Skyer: Kig på skyerne på himlen (evt. gennem vinduet, hvis I er indendørs) og tegn det, I synes, de ligner. I kan også vælge at tegne den samme sky og se, om jeres tegninger bliver ens eller forskellige.

(Selv)portrætter: Tegn jer selv. Prøv fx først uden et spejl og bagefter med et spejl og se, hvordan tegningerne bliver forskellige. I kan variere legen ved at lave portrættegninger af hinanden og ved at lave karikatur-portrætter.

Kopien: Prøv at tegne ”efter” hinanden uden at I kan se hinandens tegninger imens. En af jer siger, hvad hun/han tegner, og de andre prøver så at tegne det samme. Den der fortæller, kan fx sige ”jeg tegner en cirkel nederst på papiret” eller ”jeg tegner en hund midt på papiret” – I kan altså selv vælge, hvordan fortælleren forklarer, hvad der tegnes. Sammenlign bagefter tegningerne og opdag, hvor ens eller forskellige de kan blive.

Gæt undervejs: En af jer tegner, mens de andre gætter på motivet. Tegneren sætter én streg af gangen eller laver en lille del af tegningen hver gang, mens de andre løbende gætter på, hvad der tegnes. I kan variere legen ved at vælge, at tegningen skal være indenfor et bestemt tema (fx et dyr, et sted, en oplevelse, osv.) eller at det skal være noget, I kan se, der hvor I er.

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ HJEMMEUNGER.DK

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *