mor og søn leger
Artikel

Leg med sproget

Sprog er noget, vi alle har glæde af, når vi skal begå os i verden. Derfor er det dejligt, når børn – fra de er helt små – får en naturlig tilgang til at udvikle deres verbale sprog. Gennem sproglege kan du opmuntre og støtte barnet i dets nysgerrighed på sprog. Her på siden får du inspiration til sproglege med dit barn.

Artiklen er udgivet på hjemmeunger.dk.

Jeg mener ikke, at læring for børn i førskolealderen skal sættes i skema og udføres på forudbestemte tidspunkter. Læring sker helt automatisk gennem barnets leg og udforskning af verdenen. Denne læring kan man understøtte – for eksempel ved at forfølge barnets nysgerrighed, når det viser interesse for sprog. Viser det ingen umiddelbar interesse herfor, kan man forsøge at vække interessen ved at præsentere barnet for nogle lege, hvor sprog er en del af legen. Det skal aldrig tvinges frem. Leg skal være sjovt og altid på barnets præmisser. Herunder er en bunke idéer til sproglege, som I kan lege sammen, når I har lyst.

Alle legene er udvalgt med tanke på børn i førskolealderen, men kræver, at deltagerne har et verbalt sprog. Børn udvikler deres sprog i forskellige tempi, og jeg har derfor ikke sat aldersanvisninger på legene. Nogle af legene vil nok være ligetil for de fleste børn med et verbalt sprog, og andre er mest for børn, der allerede er kommet et godt stykke i deres sproglige udvikling. Og så er der nogle af legene, hvor sværhedsgraden kan justeres afhængig af deltagernes sproglige niveau.

IDÉER TIL SPROGELEGE

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ HJEMMEUNGER.DK

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *