Kvinde og barn i vindueskarm
Artikel

Hjemmepasseren – i den varme stol

De fleste børn i førskolealderen i Danmark tilbringer hverdagene i dagpleje, vuggestue eller børnehave. Men en voksende gruppe børn sendes ikke i institution, men passes i stedet af deres mor eller far. Hjemmepassere må svare på mange spørgsmål om deres valg. Denne artikel præsenterer de oftest stillede spørgsmål og typiske svar. Listen med spørgsmål og svar giver et interessant indblik for alle, der interesserer sig for børneliv.

Artiklen er udgivet på www.hjemmeunger.dk.

Hjemmepassere er i undertal. Det viser de tørre tal fra Danmarks statistik. For selvom der ses en stigning i antallet af personer, der får tilskud til pasning af eget barn, så går langt de fleste 1-5-årige børn i Danmark stadigvæk i institution eller dagpleje. Med andre ord gør man ikke som flertallet, når man som forælder vælger at hjemmepasse sine børn. Derfor mødes hjemmepassere ofte af nysgerrige, undrende og – til tider – kritiske spørgsmål fra omgivelserne. Spørgsmål kræver svar, og der er god grund til at tage til genmæle. For med forklarende og uddybende svar kan hjemmepassere være med til at udvide den gængse opfattelse af, hvad der skaber det gode børneliv. Mange hjemmepassere oplever desuden både anerkendelse og opbakning fra omgivelserne, når de besvarer spørgsmålene og åbent fortæller om deres valg.

SPØRGSMÅL OG SVAR OM LIVET SOM FULDTIDSFORÆLDER

Både spørgsmål og svar i listen bygger på input fra en række hjemmepassere, der på de sociale medier er blevet spurgt om, hvilke spørgsmål de oftest får om hjemmepassertilværelsen, samt hvilke svar de giver. Nogle spørgsmål besvares derfor med udgangspunkt i børn på 1-3 år, mens andre svar handler om hjemmepasning af børn på 3-5 år. Spørgsmål og svar præsenteres i en redigeret udgave.

I artiklen kan du læse svarene på blandt andre de her spørgsmål: Er det ikke bedre, hvis dit barn er sammen med andre børn? Hvordan aktiverer dut dit barn, så han/hun ikke keder sig? Bliver dit barn ikke meget uselvstændig, når du altid er der? Hvordan kan du holde ud bare at gå derhjemme? Skal du ikke snart i gang igen, så du ikke går helt i stå?

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ HJEMMEUNGER.DK

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *