Kvinde med baby i bæresele og barn ved siden af
Artikel

Er hjemmepassere de (u)ansvarlige forældre?

Cassandra James har sat forældreskabet under lup og set nærmere på, hvad der ligger bag forældres valg af pasningsordning for deres børn. Konklusionen er tankevækkende og åbner op for debatten om alternativer til institutionssamfundet.

Artiklen er udgivet på www.hjemmeunger.dk.

Casandra James er nyudklækket kandidat i Uddannelsesvidenskab fra DPU. Men først og fremmest er hun mor til Juliane på fem år. Juliane blev hjemmepasset i halvandet år. Men så bankede samfundets normer på døren. En tvivl, om hvorvidt Juliane blev socialiseret nok ved hjemmepasning, kombineret med praktiske omstændigheder gjorde, at Cassandra og hendes mand besluttede at åbne døren til institutionslivet. I dag trives Juliane i sin skovbørnehave, men starten på vuggestuelivet var hårdt. Også for hendes mor. Måske er det derfor, at Cassandra i sit netop afsluttede speciale har kigget nærmere på forældres grunde til at vælge institutionslivet frem for hjemmepasning af de 0-2-årige. Specialets fund er tankevækkende.

AT VÆRE FORÆLDER ER IKKE LÆNGERE NOK

Cassandra har undersøgt, hvordan en lang række politiske dokumenter fra 1960’erne til i dag italesætter børnepasning og det at være en ansvarlig forælder:

”Det har ændret sig gennem tiden, men i dag stilles der fra politisk side lighedstegn mellem det at være en ansvarlig forælder og at sende sit barn i institution” fortæller Cassandra og uddyber:

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ HJEMMEUNGER.DK

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *